Hoofdbeeld start me up | thwwg | donderdag | vrijdag

startup

SMC050 en Holland WebWeek Groningen presenteren op donderdagavond in de grote tent van het festival acht fantastische startups aan publiek en vakjury. Zij zijn geselecteerd uit de vele aanmeldingen en verdienen alle acht een groot podium.
Tijdens de finale kan ook het publiek interactief stemmen op de favorieten! Jij kunt daarbij zijn.

De finalisten zijn bekend!
Bekijk alle aanmeldingen
De prijzen 

Donderdagavond 17 september
Startup050 City of Talent!

Beleef de zinderende finale van Startup050 City of Talent. Meer dan 30 fantastische startups schreven zich in. Er blijven slechts 8 over en daarvan kan er maar 1 de beste zijn! Zorg dat je er bij bent. De toegang is gratis, maar je moet je wel even opgeven via de site van SMC050 en zoals altijd werken wij met een waardebepaling achteraf.

De vakjury

Startups

Edwin Kuipers
Als oprichter van Crowdynews een voorbeeld voor startups in het omzetten van een idee naar een succesvol bedrijf. Door dit jaar een financiering binnen te halen van 2,5 miljoen Euro drukt Crowdynews zijn definitieve stempel op het wereldwijd aanbieden van social content naast nieuws aan kranten en publishers.

Startups

Niek Huizenga
Niek is als co-founder, consultant en investeerder verbonden aan verschillende startups. Niek heeft een internationale blik en werkt samen met gerenommeerde, gevestigde partijen maar ook met jonge veelbelovende startups als TVilight en Chordify. Niek is ook co-founder van het Launchcafé.

Startups

Nick Stevens
‘I make business better’. Nick zijn passie ligt (naast koffie) bij het helpen van startups en het aanzetten tot business innovation. Dit doet hij in Groningen onder andere met zijn nieuwste project ‘The Big Building’ en het organiseren van StartupWeekend. Hij helpt anderen uit hun comfort zone te stappen, om ideeën tot leven te laten komen.

Startups

Jobert Abma
Jobert studeerde in Groningen en richtte in 2012 HackerOne op, een platform waarop hackers een beloning kunnen krijgen als zij beveiligingsproblemen en bugs melden. Afgelopen juni heeft Hackerone, via een investeringsronde 25 miljoen dollar opgehaald. Een voorbeeld voor de startups van Startup050.

Startups

Wie wint de Startup050 City of Talent award!

Er kan echter maar 1 de beste zijn en dat gaan publiek en jury bepalen. De winnaar krijgt naast eer, bloemen, champagne en een te grote beker een ‘steun in de rug’ prijs van 2.500 euries! Verder zijn er nog tal van andere prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de volgende betrokken partners!

Dirk-Jan Huizingh

Entrepreneur & CEO Dirk-Jan van Peperzaken was zelf winnaar van de jonge ondernemersprijs 2012.

DirkJan-Huizingh

Prijs:

Een sessie over positionering, mobile en startup business development.

 

Alex van Ginneken

Online business consultant
 partner o.a. bij MediaCT,
CoBrowser, Superfood.nl en DBK

Gijs-Nillessen

Prijs:

Een inspirerende sessie over online marketing en startup business development.

 

Flinc

Flinc helpt startups met hun business plan en verleidt investeerders met kansen.

flinc

Prijs:

Een sessie over startup business development met het accent op financieringen.

 

Koen Atema

Oprichter van het Launch Café en betrokken bij StartupDelta en DutchBasecamp.

flinc

Prijs:

Een sessie over startup business development met het accent op marktstrategie en businessmodel.

 

PlasBossinade advocaten en notarissen

PlasBossinade advocaten en notarissen is de toonaangevende full-service juridische dienstverlener in Noord-Nederland.

plasenbossinade

Prijs:

Een sessie over een juridisch vraagstuk; van arbeidsrecht en belastingen tot contracten en intellectueel eigendom.

 

Gijs Nillessen

Gijs Nillessen is cabaretier, presentatie-expert en trainer. Met zijn bedrijf Speak-art helpt hij professionals hun pitch- en presentatievaardigheden te verbeteren.

Gijs-Nillessen

Prijs:

Gijs helpt op 3 september alle 8 finalisten met het verbeteren van hun Startup050 pitch.

 

Het Launch Café

Het Launch Café is een startup community en coworking space in Groningen. Elk jaar worden hier 80+ events georganiseerd voor startups. Tevens verhuren ze (flex)werkplekken aan ondernemers, ZZP’ers en startups.

Launch Café

Prijs:

Drie maanden gratis flexwerken voor maximaal vier personen.

 

Nordique

Nordique maakt serieus werk van professionele Wordpress websites. Zij gaan voor een van de finalisten een prachtige Wordpress website bouwen.


Launch Café

Prijs:

Een professionele Wordpress site voor een van de finalisten!

 

Waarom organiseren wij deze competitie?

Wij vinden dat er meer dan genoeg jonge veelbelovende bedrijven in Groningen zijn die een groot podium verdienen. Wij willen Nederland ​dus ​laten zien hoeveel startup-kwaliteit hier aanwezig is en wat er gebeurt in het Groningse. Daarnaast willen wij ook een boost geven aan ons eigen startup ecosysteem. Nóg meer cohesie, verbinding en onderlinge samenwerking. Maar daarvoor is het wel nodig dat we met z’n allen samenwerken.

jarnoduursma holland webweek groningen
Jarno Duursma
Antje Meindersma holland webweek groningen
Antje Meindersma
Thijs Helfrich

Jarno Duursma

Auteur van boeken over social media ​strategie ​en WhatsApp. Spreker, trainer en consultant. Oprichter van SMC050. Trainer en blogger voor Frankwatching. Tafelgast bij TV Noord over ‘de digitale wereld’. Mede-initiatiefnemer van Permanent Beta Groningen.

Antje Meindersma

Algemeen Directeur bij ​Alledaags​, ​een bureau gespecialiseerd in Mobile Marketing.​ ​Mede-organisator van SMC050​. Co​-​Owner​ van​ Lightcurb​, een​ internation​a​al beacon platform​​. ​Blogger bij Adformatie.


SMC050

SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen. Met onderwerpen als Internet of Things, Nieuwe media, 3D printen, Big data, Quantified self, Social Media, Digitaal leiderschap, Bitcoin, Messaging Apps, Smartphones & Mobile, Second screen (future of TV), en Society 3.0. SMC050 is tevens een netwerk voor bedrijven, ondernemers en ondernemende mensen in de regio Groningen.

Thijs Helfrich

Internet ondernemer, vormgever, muzikant en historicus. Mede-oprichter van theFactor.e en Wild Sea. Programmadirecteur van Holland WebWeek Groningen. Vier jaar voorzitter van Academy Noord. Liefhebber en sponsor van Swingin’ Groningen. Bestuurslid van OogTV, Omroep LEO en VERA, club for the international pop underground.

Fill out my online form.