hoofdbeeld security| Holland WebWeek Groningen

Security

ICT brengt innovaties, maar het kan de economie ook volledig ‘plat’ leggen. Wij investeren fors in informatiebeveiliging en de bestrijding van cybercriminaliteit. Naast techniek, gaat het ook om bewustwording en gedragsverandering. Alleen dan krijgen wij onze systemen ‘veilig’. Hoe veilig kunnen wij ‘Tomorrow’s Way of Life’ maken?

Bekijk het programma
Maak kennis met de sprekers en presentatoren 

 
Programma ‘security’

Donderdag 17 september | Platform Theater | Boterdiep 57 | Groningen 

OCHTEND

8:00 – 9:00 uur (Grote tent Infoversum)
Aanmelding

9:00 – 10:00 uur (Nieuwe Kerk)
THHWG Keynote Spreker Vincent Everts!
De Trendwatcher en video blogger van Nederland presenteert in sneltreinvaart de nieuwste facts en gadgets. De presentatie is gezamenlijk met bezoekers van de andere themabijeenkomsten.

10:15 – 10:25 uur (Platform Theater)
Welkom door dagvoorzitter Erik Rutkens 
Gedurende de dag hebben bezoekers de mogelijkheid om mee te doen aan een hacking wedstrijd. Er volgt regelmatig een ‘newsflash’ met een update over de tussenstand.

10:25 – 11:25 uur
Inleiding door Ronald Prins (onder voorbehoud)
Cryptograaf, hacker, directeur en mede-oprichter van Fox-IT, het grootste internetbeveiligingsbedrijf van Europa. Ronald Prins staat dan ook wel bekend als ‘de machtigste nerd van Nederland’. Ronald Prins is dé expert op het gebied van computercriminaliteit, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij streeft ernaar om de bestrijding van digitale criminaliteit op de agenda te krijgen. (vpro.nl)

11:25 – 11:30 uur
The Boost

11:30 – 12:30 uur
Privacy discussie met Jaap Henk Hoepman, Arnoud Engelfriet  e.a.
Met een panel bestaande uit experts op het gebied van privacy, recht en ICT worden diverse actuele onderwerpen behandeld zoals bijvoorbeeld ‘de wet bescherming persoonsgegevens’. Tijdens deze interactieve sessie kan het publiek meepraten en met een speciale app stemmen over stellingen en vragen stellen.

MIDDAG

12:30 – 13:30 uur (grote tent Infoversum)
Lunch

13:40 – 14:30 uur (Platform Theater)
OWASP-SKF (Edwin van Andel, Glenn ten Cate, Riccardo ten Cate)
Hoe schrijf je veilige code en maak je een applicatie bestand tegen aanvallen van buitenaf? In deze sessie wordt dit onderwerp behandeld aan de hand van het OWASP framework. De noodzaak en toepassing wordt direct aangetoond met een demonstratie van ‘meester’-hacker Edwin van Andel.

14.30 – 15:15 uur
Start Me Up
Startup op het gebied van Security presenteert product of dienst!

15:15 – 15:45 uur
Pauze

15:45 – 16:45 uur
Security Theater met Henk van Ee

Wat hebben nieuwsgierigheid, angst en medelijden nu eigenlijk te maken met IT-security? En wat betekent dat dan voor uw organisatie? Hoe belangrijk is de factor mens?
Op zeer interactieve wijze en op basis van uw suggesties zal een improvisatieshow verzorgd worden waarin je op prettige, ontroerende, pijnlijke en soms hilarische wijze de antwoorden voor je op het podium uitgespeeld zult zien worden.
Laat je verrassen, inspireren en 1 ding is zeker: na afloop snap je nog beter dat de factor Mens een zeer belangrijke schakel is in ICT-security. We laten je niet ontredderd achter en zorgen desgewenst voor gepaste nazorg!

16:45 – 17:00 uur
Prijsuitreiking hacking wedstrijd

vanaf 17:00 uur (grote tent Infoversum)
Netwerkborrel

Het programma van ‘security’ is samengesteld door dagvoorzitter Erik Rutkens in nauwe samenwerking met programmadirecteur Thijs Helfrich. Het programma is nog onder voorbehoud. Meld je aan voor de nieuwsbrief en dan houden wij je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Fill out my online form.

Bestel nu je tickets

Je wilt zeker één van de 200 plaatsen hebben Je hebt er vertrouwen in dat Erik Rutkens een fantastisch programma voor je samenstelt. Bestel dan nu je tickets

Tickets
Sprekers ‘security’

Op het moment van dit schrijven is nog een aantal sprekers onder voorbehoud, maar het belooft een fantastische dag te worden. De volgende mensen gaan daar in ieder geval enorm hun best voor doen.

Erik Rutkens | dagvoorzitter safety | Oprichter van de Insite Groep, adviseur en IT -auditor | ambassadeur thwwg

Ambassadeur & Dagvoorzitter Erik Rutkens

Erik is oprichter en eigenaar van Insite Security. Met zijn bedrijf wil hij de best mogelijke IT security dienstverlening leveren, ‘van board tot byte’. Het gaat er bij Erik vooral om de menselijke, organisatorische en technische kant van informatiebeveiliging met elkaar te verbinden. Zo wordt op een succesvolle manier waarde toegevoegd aan organisaties.

linkedin-logo

Vincent Everts | keynote spreker thwwg | Holland WebWeek Groningen

Keynote spreker Vincent Everts

De dag begint donderdag met Vincent Everts; trendwatcher en gadgetfanaat. Wat hij tijdens THWWG laat zien en gaat vertellen is nog een verrassing, maar het gaat altijd over wearables, internet of things, implants, kunstmatige inteligentie, hologrammen en de glorieuze toekomst van elektrische auto’s. Kortom; zijn ‘Tomorrow’s Way of Life”. Meer op deze site over Vincent

linkedin-logo

Ronald Prins | Holland WebWeek Groningen

Ronald Prins

(onder voorbehoud)

Cryptograaf, hacker, directeur en mede-oprichter van Fox-IT, het grootste internetbeveiligingsbedrijf van Europa. Ronald Prins staat dan ook wel bekend als ‘de machtigste nerd van Nederland’. Ronald Prins is dé expert op het gebied van computercriminaliteit, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij streeft ernaar om de bestrijding van digitale criminaliteit op de agenda te krijgen. (vpro.nl)

linkedin-logo

Jaap Henk Hoepman | Holland WebWeek Groningen

Jaap Henk Hoepman

Jaap Henk Hoepman is Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen en wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab. Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het ‘Internet of Things’. Hij treedt op als deskundige in de media, schrijft artikelen voor de populair wetenschappelijke pers en is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid.

linkedin-logo

Arnoud Engelfriet | Holland WebWeek Groningen

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet is ICT-jurist, gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Hij werkt als partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Zijn site Ius mentis is één van de meest uitgebreide sites van Nederland over internetrecht, techniek en intellectueel eigendom. Sinds 2007 blogt Arnoud dagelijks over internetrecht.

linkedin-logo

Glenn ten Cate | Holland WebWeek Groningen

Glenn ten Cate

Glenn ten Cate: As a coder, hacker, speaker, trainer and security researcher Glenn has over 10 years experience in the field of security. Employed as a security engineer at Schuberg Philis in the Netherlands and speaking at multiple security conferences. His goals is to create an open-source software development life cycle with the tools and knowledge gathered over the years.

linkedin-logo

Riccardo ten Cate | Holland WebWeek Groningen

Riccardo ten Cate

Riccardo ten Cate: As a freelance penetration tester from the Netherlands Riccardo specialises in web-application security and has extensive knowledge in securing web applications in multiple coding languages.

linkedin-logo

Edwin van Andel | Holland WebWeek Groningen

Edwin van Andel

Edwin van Andel startte in 2003 samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op BRUcon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres “omdat er geen hackers uitgenodigd werden” #ALT-S, laat hij u vanuit het perpectief van de hacker op humoristische wijze kennismaken met de gevaren, deugden en de huidige stand van zaken in de security wereld.

linkedin-logo

Henk van Ee | Holland WebWeek Groningen

Henk van Ee

Uw host bij het security theater, Henk van Ee; manager Front Office I&ICT, heeft veel ervaring op het gebied van ICT-security en improvisatietheater.

linkedin-logo