holland webweek | 16-19 september groningen | hoofdbeeld thwwg | organisatie thwwg

De Organisatie

In 2014 ontstond het idee Holland WebWeek Groningen (THWWG) te organiseren. Een jaarlijks terugkerend evenement dat uiteindelijk dezelfde vibes biedt als Dutch Design Week Eindhoven. Een event dat moeiteloos te koppelen is met Eurosonic Noorderslag. Het begin van de Europese equivalent van SXSW Interactive. Ambitieus? Zeker, maar wel noodzakelijk.

 

Meedoen! 

Spreekt THWWG je aan en kun je, samen met je organisatie, een bijdrage leveren aan het programma of de organisatie? 
Neem contact met ons op!

Tomorrow’s way of life

Plannen voor de toekomst

De ICT-sector in Groningen bloeit. De Groningse bedrijven behoren tot de top van Nederland en bijna elke dag verschijnen er artikelen op het web en in de krant over nieuwe ‘Groninger’ vondsten en ontwikkelingen. Tien procent van de 50 snelst groeiende ICT-bedrijven komt uit Groningen.
Er zijn ook zorgen. Vacatures kunnen moeilijk gevuld worden. Er is een structureel tekort aan ICT-ers. Met THWWG willen wij (aankomende) ICT-ers duidelijk maken dat er een fantastische toekomst voor ze is in Groningen. THWWG gaat Groningen, elk jaar weer, een duidelijke online ICT propositie geven en ervoor zorgen dat meer mensen naar Groningen komen om in de ICT-sector te werken of een studie op dit gebied te gaan volgen.

Groningen heeft een bloeiend ‘start-up’ klimaat. Nergens in Nederland ontstaan er zo veel veelbelovende nieuwe online ICT initiatieven. THWWG wil deze start-up cultuur en kwaliteit extra onder de aandacht brengen en daarmee de bestaande (traditionele) ICT-bedrijven motiveren en uitdagen. Startups krijgen met THWWG een nationaal podium in hun eigen regio. Nog meer aandacht voor startups geeft een extra dimensie aan het vestigingsklimaat in Groningen.

Met THWWG laat Groningen op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt tijdens deze week met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van ICT. Als je wilt weten hoe de wereld er morgen uit ziet moet je van 16 t/m 19 september in Groningen zijn. 

Fill out my online form.

Stichting Holland WebWeek Groningen

Het bestuur

Holland WebWeek Groningen is een stichting zonder winstoogmerk met een bestuur bestaande uit Wim van de Pol (voorzitter), Bix Jacobse (penningmeester), Hans Broekhuis en Trijnie Faber. Thijs Helfrich is programmadirecteur en er is op dit moment een werkgroep bestaande uit het merendeel van de oorspronkelijke initiatiefnemers. Het initiatief wordt op dit moment van harte ondersteund door Gemeente en Provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Noorderpoort, Samenwerking Noord en Noordelijk Online Ondernemers (NOO).