Vincent Everts 17 september

Vincent Everts, Trendwatcher en Gadget Fanaat

“Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in nieuwe technologie, en de invloed hiervan op ons leven. Ik ben een ware gadget fanaat, test deze op alle fronten en kijk graag naar de mogelijkheden die deze bieden in organisaties. Ik ben een man van vele interesses en probeer altijd van de laatste trends in technologie land op de hoogte te blijven.”

Vincent Everts doet vooral veel. Op 24 juni organiseerde hij met Rutger van Zuidam het Nationaal Bitcoin Congres op het ING HQ in Amsterdam. Hij raast in stilte met zijn Tesla naar een wereld zonder uitlaatgassen en hij verbaast vriend en vijand met een niet aflatende stroom van tweets, columns en video’s over de nieuwste gadgets en technologische ontwikkelingen.

Geen nieuwe technologie die er aan zit te komen, of Vincent Everts wordt op radio en televisie, in kranten en bladen naar zijn mening gevraagd. Hij geeft deze graag. Niet in de laatste plaats omdat nieuwe technologieën de rode draad zijn in zijn leven. Sterker nog, ze zijn letterlijk en figuurlijk zijn lust en zijn leven. Hij weet zaken, die voor de meeste van ons verre toekomstmuziek zijn, heel dichtbij te laten klinken.

Hij heeft 4 bedrijven zeer succesvol gestart, allemaal op het snijvlak van nieuwe technologie en toepassingen in de bedrijfskunde. Dus hij weet waar hij over praat. Dat alles met enorm enthousiasme. Want ook al is hij als geen ander ingevoerd in nieuwe technologie, hij blijft zich (dat is misschien wel zijn grootste kracht) bijna als een kleine jongen verbazen en verwonderen. Die verwondering hoor je, proef je, ervaar je in hoe hij omgaat met het fenomeen nieuwe technologie. Hij is gedreven, gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie. Hij probeert deze technologieën en gadgets zelf uit. Tegelijkertijd laat hij zich nooit meeslepen. Hoe hightech ook, hij houdt beide benen op de grond en vertelt vol passie of het een succes wordt of juist niet. Dat is typisch Vincent Everts.