Kunstenaar en vernieuwer Daan Roosegaarde (1979) geniet internationale bekendheid als maker van ‘social designs’ die de relatie tussen mensen, technologie en ruimte verkennen. Studio Roosegaarde is zijn ontwerplaboratorium waar hij vanuit Nederland en Shanghai met ontwerpers en ontwikkelaars werkt aan zijn vernieuwende concepten.

Roosegaarde is dit jaar als lid gekozen van ‘The Forum of Young Global Leaders’ van het World Economic Forum, kwam nieuw binnen op plaats 5 van ‘Trouw Duurzame 100’ en werd gekozen door Kunstweek als ‘Talent van het Jaar 2015’. In zijn projecten, variërend van mode tot architectuur, ziet Daan Roosegaarde zijn interactieve ontwerpen als ‘techno-poëzie’. Dune , Intimacy en Smart Highway zijn tactiele hightech omgevingen waarin, door de verbinding tussen ideologie en technologie, toeschouwer en ruimte een worden.

Roosegaarde heeft vele prijzen gewonnen waaronder de INDEX Design Award, de World Technology Award, twee Nederlandse Design Awards, de Charlotte Köhler Prijs, de Accenture Innovation Award, en China’s Most Successful Design Award. Hij heeft exposities gehad in het Rijksmuseum Amsterdam, Tate Modern, het Nationaal Museum in Tokio, Victoria and Albert Museum en in diverse openbare ruimten in Rotterdam en Hong Kong.

Daan is aangeduid door Forbes en Good 100 als ‘creative changemaker’ en is regelmatig te zien tijdens internationale conferenties zoals TED, Design Indaba en in tv uitzendingen van CNN en De Wereld Draait Door.