ROC Friese Poort wint the Battle of the Schools!

The Battle of the Schools was een fantastische happening. Uiteindelijk heeft het team van ROC Friese Poort, vestiging Drachten, de battle gewonnen! Dit team bestond uit vijf studenten van de opleiding Game-Artist, één student van de opleiding Gamedeveloper en de twee docenten Marcel Kanon en Frido Nahon. In 48 uur tijd heeft het team een fantastische app opgeleverd voor Eurosonic Noorderslag.

Hieronder staan twee videoverslagen van The Battle of the Schools!

Hoofdbeeld battle of the schools | thwwg | donderdag | vrijdag | zaterdag

Battle of the Schools

Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 september strijden 10 teams van bijna alle mbo en hbo-opleidingen op het gebied van ICT en multimedia uit Noord-Nederland tegen elkaar. In een 48 uur durende non-stop battle maken zij werkende oplossingen voor de door het bedrijfsleven/instellingen ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten.

De hoofdprijs wordt gesponsord door:

Battle of The Schools

De publieksprijs wordt gesponsord door:

Battle of The Schools

Samenstelling van de teams

De deelnemende teams bestaan uit maximaal zes studenten van een opleiding/school, twee docenten en elk team mag twee specialisten uit het bedrijfsleven toevoegen aan zijn team. Het team wordt aangevoerd door één van de studenten. De teams kunnen tijdens the battle allemaal een beroep doen op een team van specialisten van TNO Groningen.

De opdrachtgevers

Bedrijven en instellingen brengen de opdrachten in. De opdrachten zijn uiteraard ICT en multimedia gerelateerd en dragen bij aan ‘Tomorrow’s way of Life’. Tijdens de Battle of the Schools briefen de opdrachtgevers hun case aan het studententeam, zodat het team écht voor hen aan de slag gaat.

Hoe werkt het

De opdrachten en hun opdrachtgevers blijven geheim tot de dag van The Battle of the Schools.

De opdrachten en hun opdrachtgevers blijven geheim tot de dag van The Battle of the Schools. Donderdagochtend 17 september om 09.00 uur krijgen de teams via een ‘digitale tombola’ een opdracht toegewezen. De opdrachten en benodigdheden die de opdrachtgever beschikbaar stelt, zijn letterlijk samengepakt in een case die op dat moment aan het desbetreffende team wordt uitgedeeld.

Dan gaan de teams aan de slag. De teams werken 48 uur in een volledig omgebouwde Battle of the School locatie van Noorderpoort aan de van Schendelstraat. Er worden slaapzalen ingericht en elk team krijgt een werkruimte waar zij gaan werken aan hun opdracht. Op zaterdagochtend om 09.00 uur leveren de teams hun prototype op. Alle teams maken zich dan gereed voor de spectaculaire afsluiting van de Battle of the Schools.

Vanaf 11.00 uur op zaterdagochtend 19 september is er in het Infoversum namelijk de grote finale. De jury heeft dan de drie beste producten geselecteerd en de studententeams die dit product hebben gemaakt mogen de jury (en het publiek!) nog één keer proberen te overtuigen in een pitch. De jury kiest de winnaar en het publiek bepaalt wie de publieksprijs wint door hun stem uit te brengen.


Deelnemende opleidingen

De volgende prachtige opleidingen uit Groningen en Friesland zullen teams afvaardigen.

Fill out my online form.